Ce motocoasa sa alegi?

Întreținerea gazonului de acasă necesită multă muncă. Tăierea ierbii în jurul paturilor de flori, copacilor, bordurilor sau paturilor de flori poate fi deosebit de obositoare. De obicei, manevrarea unei mașini de tuns iarbă obișnuită nu are sens, așa că cel mai bine este să folosiți o motocositoare pentru astfel de sarcini. Consultați clasamentul nostru de motocoase recomandate.

VEZI AICI CELE MAI BUNE MOTOCOASE LA CEL MAI MIC PRET

Avantajele celor mai bune motocoase vor fi apreciate în special de cei care au de-a face cu multe colțuri din grădină. Cosi iarba în jurul arbuștilor, copacilor, pereților, foișoarelor sau în multe alte locuri cu o mașină de tuns clasică este adesea imposibil, iar lăsarea ierbii lungi în aceste locuri dă un efect inestetic. Chiar si o motocositoare mica din clasamentul nostru se poate descurca fara probleme.

Avantajul motocoasei este vizibil si pe terenuri in panta . Cosirea pantelor abrupte cu o mașină de tuns iarbă este periculoasă – atât pentru mașină de tuns iarbă, cât și pentru tine. În acest caz, folosirea unei motocoase bune este singura soluție sensibilă. Un alt scenariu în care este dificil să vă imaginați lucrul fără acest instrument este nevoia de curățare a pajiștilor înalte sau a tufișurilor puternic îngroșate. Echipați coasa cu capul de tăiere adecvat, lucrul poate fi rapid și eficient.

Motocositoare pe benzină – va înlocui o mașină de tuns clasică?

Nu se poate nega faptul că motocoasa este folosită în principal pentru tunsul brut a ierbii . Menținerea unei înălțimi uniforme a lamelor este supărătoare, chiar și după echiparea coasei cu roți stabilizatoare suplimentare. Ce fel de mașină de tuns iarba să cumperi dacă vrei un covor de flori neted și uniform? Atunci nu va fi fără investiții suplimentare sub forma unei mașini de tuns clasic.

In plus, dezavantajul cosirii cu motocoasa pe benzina este ca imprastia puternic iarba, care apoi trebuie greblata si adunata. Folosirea unei mașini de tuns iarba pe benzină cu coș elimină această problemă.

Ce motocoasa sa cumpar?

Inainte de a trece la clasamentul celor mai bune motocoase, sa verificam la ce parametri sa fii atent la cumparaturi.

Motocoasa YAMAMOTO 520Pro 6CP – Verifica pret aici

Puterea motorului

Un motor cu ardere internă mare și puternic nu este întotdeauna necesar. Puterea motorului motorului de tăiat perii ar trebui să fie selectată pentru o anumită aplicație. Cel mai adesea variază între 1 CP și 5 CP.

Mașina de tuns mai slabă este perfectă pentru îngrijirea ierbii și pentru tăierea smocuri mici de iarbă. Se va rambursa datorită greutății sale reduse și apetitului scăzut de combustibil. Alegeți un model mai puternic pentru curățarea tufișurilor și cosirea lungimii mari. In clasamentul motocoaselor vei gasi atat modele mai puternice, cat si mai slabe.

Tipul motorului

Există două tipuri de motoare: în doi timpi și în patru timpi. Motoarele în doi timpi obțin mai multă putere de la o capacitate dată și pot fi folosite în diferite poziții, inclusiv în poziții foarte înclinate. Cu toate acestea, au nevoie de benzină pentru a fi amestecată cu ulei și sunt foarte zgomotoase. Motoarele în patru timpi se caracterizează printr-o cultură a muncii mai înaltă, dar sunt puțin mai grele.

Tipul capetelor de tăiere

Exista un disc de taiere (pentru cele mai grele sarcini), un cap cu cutite de taiere (pentru iarba tare si densa) si un cap cu fir de pescuit. Care va fi cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină? Cele mai convenabile sunt capetele cu prelungire automată a liniei sau semiautomate, activate prin apăsarea capului la sol. Ejectarea manuală a liniei necesită timp și este inconfortabilă.

Diametrul de tăiere

Dacă aveți de-a face cu o suprafață mare, acordați atenție diametrului tăieturii. De obicei variază de la 20 la 45 cm. O lățime de lucru mai mare permite mai puține treceri, dar poate îngreuna munca mai precisă.

Pornirea motocoasei

Cele mai multe dintre motoarele din clasament sunt declanșate de un link. Dacă instrumentul va fi folosit de o persoană în vârstă sau de o persoană fragilă, merită să alegeți un model cu pornire electronică.

Bandă și mâner reglabile

Reglarea intuitivă a mânerelor și a lungimii mașinii de tăiere va permite reglarea acesteia la înălțimea utilizatorului . În caz contrar, echilibrarea necorespunzătoare a coasei poate fi supărătoare în timpul lucrului.

Greutatea motocoasei

Cele mai populare modele pentru uz casnic cântăresc de la aproximativ 5 până la 8 kg. In oferta magazinelor de utilaje pentru gradinarit gasesti usor si motocoase grele, cu o greutate de peste 10 kg.

Capacitatea rezervorului de combustibil

Un rezervor mare este util atunci când tundeți suprafețe mari. În caz contrar, va trebui să alimentați frecvent.

Volum

Tunsoarele sunt dispozitive extrem de zgomotoase folosite in gradina. Alegerea unei motocositoare silentioase din clasament va fi apreciata de vecini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *